Voor coaching en therapie

Mijn droom is om anderen te helpen hun diepe verlangens vrij te gaan leven, zonder last te hebben van vastzittende (overlevings)patronen, zielenpijn en belemmerende denkbeelden.

Facebook

YouTube

Lees meer

Vind antwoorden in een familie opstelling

Ik kan je helpen om samen te kijken en te voelen waar jouw probleem vandaan komt. Jouw gevoel van onbehagen kan zijn oorsprong hebben in je kinderjaren of misschien zelfs in de baarmoeder of in vorige generaties.

Facebook

YouTube

Loop je steeds weer tegen dezelfde gedoe aan met familieleden, in je relatie of met collega’s?

Lees meer

Geniet weer van het leven

Het valt mij op dat cliënten na een sessie of familieopstelling vol energie nieuwe stappen zetten in hun leven, zoals veranderen van werk of gaan verhuizen. Ze geven sneller hun eigen grenzen aan en “lastige” collega’s storen hen niet meer.

Facebook

YouTube

Lees meer

Voorstellen

Mijn naam is Gonnie Jansen. In het voorjaar van 2019 start ik met mijn praktijk Onderons voor coaching en therapie. Mijn droom is om anderen te helpen hun diepe verlangens vrij te gaan leven, zonder last te hebben van vastzittende (overlevings)patronen, zielenpijn en belemmerende denkbeelden.

  • Loop je steeds weer tegen dezelfde gedoe aan met familieleden, in je relatie of met collega’s?
  • Merk je dat je daar waar je last van hebt, wel kunt verklaren met je hoofd, maar dat het toch niks oplost?
  • Vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen, hoe sensitief je ook bent?
  • Lukt het je maar niet om knopen door te hakken, terwijl je je al zo lang niet op je plek voelt, in je relatie, in je huis of op je werk?
  • Voel je je vaak eenzaam, ook al heb je een breed sociaal netwerk?
  • Of heb je geen idee waarom je je vaak ongelukkig voelt, ook al heb je het goed voor elkaar en voel je dat je vooral aan het overleven bent?

Ik kan je helpen om samen te kijken en te voelen waar jouw probleem vandaan komt. Jouw gevoel van onbehagen kan zijn oorsprong hebben in je kinderjaren of misschien zelfs in de baarmoeder of in vorige generaties. 

Als healing arts therapeut (sinds 2016) heb ik mij gespecialiseerd in het werken met (familie)opstellingen. Je bent van harte welkom voor persoonlijke sessies. Ook ga ik opstellingen-bijeenkomsten voor kleine groepen organiseren. In een groepsopstelling resoneren respondenten op personen en issues waardoor je veel sneller onderlinge verhoudingen en problemen helder krijgt. 

Mijn talent is om samen met jou de “missing link” in jouw leven op te sporen en zo jouw verborgen schat te vinden. Ik help jou te voelen waar je pijn in je lijf zit en wat die pijnplek jou te vertellen heeft. Ik bied jou een veilige ruimte (ofwel in opstellingentermen “het wetende veld” genoemd), waardoor jij jezelf beter kan voelen en zien en je probleem helder wordt. De inzichten die je krijgt, komen vaak uit een hele onverwachte hoek. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je je ouders “’draagt” of dat je onbewust het leven van een (overleden) familielid leidt, waardoor je moeilijk jezelf kunt zijn. Desgewenst gebruiken we remedies (gealcoholiseerd water met een bepaalde energie) om in diepere lagen in je zelf te komen, wat ook verhelderdend kan werken. Tijdens een sessie vloeien er vaak tranen van erkenning, geluk en ook verdriet om oude (trauma)pijn, wat heel bevrijdend en ook helend voelt. Je kunt zelfs tijdens een opstellingensessie pijnlijke herinneringen uit je leven herschrijven of het “goed” maken met een overleden dierbare. Het valt mij op dat cliënten na een sessie vol energie nieuwe stappen zetten in hun leven, zoals veranderen van werk of gaan verhuizen. Ze geven sneller hun eigen grenzen aan en “lastige” collega’s storen hen niet meer.

Aanbod

Opstellingen

Dit kan in de vorm van een persoonlijke sessie, groepsopstelling of retraite.

Films

Het is mogelijk om films te laten maken.

Huiskamerconcert

Laat je het mij ook weten als je een huiskamerconcert wilt bijwonen? Je bent van harte welkom in mijn heerlijke jaren 50 huis in het centrum van Montfoort.

Gonnie

In het kort over mijzelf. Van vrij leven, pionieren en creatief manifesteren word ik altijd blij. Ik heb al vaker het roer totaal omgegooid, zowel privé na mijn scheiding in 2016 met mijn coming out als lesbienne, als in mijn werk. Met mijn bedrijf Onderons, dat vanaf 2000 bestaat, heb ik mooie projecten kunnen creëren. Ik was werkzaam als planoloog (1991-1994), levensverhalenexpert (2000-2018), trainer en documentairemaakster van 10 films (2008-2018). Al 20 jaar werk ik als verpleegkundige (HBO-V-er), voornamelijk in de thuiszorg. Ik heb op mijn 28e voor dit vak gekozen, omdat ik van stervensbegeleiding mijn beroep wilde maken. Het luisteren naar de verhalen die er echt toe doen is mijn ding, vooral van mensen voor wie de tijd dringt door ziekte of ouderdom.

Ik ben 53 jaar en (co)ouder van 2 grote tieners. Ik hou ervan om mensen te verbinden. Daarom organiseer ik regelmatig huiskamerconcerten bij mij thuis, die druk bezocht worden. 

Doodgewone gesprekken

De Doodgewone gesprekken die ik had met ongeneeslijk zieke krachtige vrouwen met gynaecologische kanker vind je op de site van Olijf (6 filminterviews met trailers). Deze films maken sterven bespreekbaar.

Levensverhalenexpert

Hier zie je een korte film van Carolien Oosterhoff (van 2016) waarin ik over mijn werk als levensverhalenexpert en stervensbegeleider vertel. 

Agenda

Evenement 1

Contact

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van wat er georganiseerd wordt? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.